เสริมโปรไบโอติกให้กับทารกเพื่อสุขภาพที่แข็งแรงBoosting infants’ health with probiotic

โปรไบโอติก เป็นจุลชีพไม่ก่อโรคที่สร้างประโยชน์ต่อร่างกาย คือ สามารถช่วยให้ร่างกายมีสุขภาพที่แข็งแรงและสามารถทำงานได้ดี ปัจจุบันมีจุลชีพมากกว่า 20 ชนิดที่มีคุณสมบัติเหล่านี้ และให้ประโยชน์ในการรักษาและป้องกันโรคเกือบ 10 ชนิด แม้ว่าผลข้างเคียงจากการใช้จุลชีพเหล่านี้จะมีน้อยเมื่อเทียบกับยาปฏิชีวนะ แต่ก็ยังต้องระวังในการใช้จุลชีพแต่ละประเภทให้ตรงกับโรค และต้องพิจารณาการใช้ในแง่ปริมาณ ส่วนประกอบ และระยะเวลาในการรักษาแต่ละโรค ซึ่งอาจมีผลข้างเคียงกับเด็กทารกได้

โปรไบโอติกสำหรับทารก

คุณอาจรู้ว่าสิ่งที่คุณใช้เลี้ยงลูกน้อยของคุณนั้นเป็นอะไรที่สำคัญมากที่สุด ตั้งแต่การที่คุณเลี้ยงลูกด้วยนมแม่ของคุณเองตลอดจนการที่ให้พวกเขาเริ่มหัดที่จะกินผัก แล้วเพื่อให้คุณมั่นใจว่าทารกจะมีสุขภาพดีตั้งแต่วันแรก แต่ในบางกรณีเราอาจต้องเสริมโปรไบโอติกสำหรับทารกไม่ว่าจะเป็นอาหารหรืออาหารเสริม ก็อาจเป็นอีกวิธีหนึ่งที่ดีที่สุดที่คุณสามารถให้ลูกน้อยมีสุขภาพที่แข็งแรงได้

โปรไบโอติกในแง่การป้องกันการแพ้ของเด็กทารก

มากกว่าครึ่งหนึ่งของประเทศที่กำลังพัฒนามีเด็กที่เป็นโรคภูมิแพ้และการแก้ไขปัญหานี้จำเป็นต้องมีการดูแลในวัยเด็ก ไม่แปลกใจเลยที่การเพิ่มขึ้นของโรคภูมิแพ้จะเชื่อมโยงกับการขาดระบบนิเวศภายในที่ดีที่สามารถสังเกตได้จากทารก  ในช่วงสัปดาห์แรกของชีวิต

ซึ่งในช่วงสองสามชั่วโมงแรกหลังจากที่ทารกคลอดจะมีเยื่อบุช่องท้องเพื่อให้พวกเขาได้รับประโยชน์อย่างเต็มที่จากการบำรุงของนมครั้งแรกของมารดาเรียกว่านมน้ำเหลือง

หลังจากนั้นไม่กี่ชั่วโมงในการป้องกันจะเริ่มขึ้นบนผิวเยื่อเมือกของทารก แบคทีเรียที่เป็นประโยชน์และยีสต์ที่ดีจะอยู่ในชั้นเยื่อเมือกนี้และมีบทบาทสำคัญในการเสริมป้องกันในช่วงเวลานี้

ระยะเวลานี้เป็นสิ่งสำคัญมากและจะมากน้อยขึ้นอยู่กับคุณค่าทางโภชนาการของทารกในช่วงสองสามเดือนแรกของชีวิตเพราะเชื้อแบคทีเรียที่ดีไปในลำไส้ของทารกซึ่งดีต่อระบบภายในของทารกและเป็นการสร้างภูมิคุ้มกันให้ทารก

ถ้าเกิดอุปสรรคขึ้นบนเยื่อบุของทารกจะไม่เพียงพอหรือขาดจุลินทรีย์ที่ดี  หากอาหารและสารพิษรั่วไหลเข้าไปในเลือด ในกรณีนี้ร่างกายเล็ก ๆ ของทารกจะตอบสนองราวกับว่าอาหารนั้นเป็น "สิ่งแปลกปลอม" และสร้างแอนติบอดีต่อต้านอาหารซึ่งนำไปสู่ ​​"อาการแพ้อาหาร" การให้แบคทีเรียที่เป็นประโยชน์ในครรภ์ของคุณ ในไม่ช้าหลังจากคลอดสามารถทำให้แน่ใจได้ว่าการตั้งรกรากของจุลชีพที่ดีต่อสุขภาพในลำไส้ของพวกเขาและป้องกันโรคภูมิแพ้อาหารที่เป็นที่นิยมกันในปัจจุบัน

ประโยชน์อื่น ๆ ของการให้โปรไบโอติกลูกน้อยของคุณ
- การป้องกันการเกิด necrotizing enterocolitis (การตายของเนื้อเยื่อในลำไส้)ซึ่งเป็นความผิดปกติของระบบทางเดินอาหารที่พบมากที่สุดในทารกที่คลอดก่อนกำหนด
- การป้องกันไข้และโรคอุจจาระร่วง – ตามการศึกษาของอิสราเอล เด็กทารกที่ได้รับ สูตรที่มีโปรไบโอติกส์มีไข้และท้องร่วงเป็นจำนวนครึ่งหนึ่งตามที่ได้รับสูตรปกติ
- การตอบสนองต่อระบบภูมิคุ้มกันที่เพิ่มขึ้นในทารกที่ติดเชื้อไวรัส rotavirusและลดระยะเวลาของโรคท้องร่วงที่เกี่ยวข้องกับไวรัสโรต้า
- ลดความเป็นไปได้ที่ลูกน้อยของคุณจะพัฒนาโรคผิวหนังภูมิแพ้ซึ่งเป็นโรคผิวหนังภูมิแพ้ที่พบได้บ่อยในวัยเด็กและเกี่ยวข้องกับโรคภูมิแพ้อื่น ๆ รวมทั้งโรคหอบหืด

Probiotic is a non-pathogen that is beneficial for the body. It makes our body stronger, healthier and function more effectively. At present, there are more than 20 microorganisms possessing these qualities and can be employed to cure and prevent up to 10 diseases. Although its side effects seem insignificant, compared to antibiotic but precaution must be taken in employing each type of microorganism pertinent to such disease. In addition, we must take into consideration the amount, component and treatment period for each disease that may incur any side effect to these infants.

Probiotic is a non-pathogen that is beneficial for the body. It makes our body stronger, healthier and function more effectively. At present, there are more than 20 microorganisms possessing these qualities and can be employed to cure and prevent up to 10 diseases. Although its side effects seem insignificant, compared to antibiotic but precaution must be taken in employing each type of microorganism pertinent to such disease. In addition, we must take into consideration the amount, component and treatment period for each disease that may incur any side effect to these infants.

Probiotic for infants

            You may know what is best for your baby, starting from breastfeeding to training them to eat vegetables to ensure that your baby will stay healthy. In some cases, we may add probiotic for babies, whether in their daily diet or supplementary food. Adding probiotic is one way to guarantee your baby’s overall health.

Probiotic in terms of allergy prevention for infants

            More than half of the developing countries have children with asthma. Thus, this problem must be solved and start at an early age. It is not surprising that an increasing occurrence of asthma can be related to the lack of efficient internal ecological system which can be seen from infants during the first few weeks after they are born. During the first few hours after being born, most newborns develop their parietal peritoneum to enable them to benefit from the first breastmilk or what we refer to as “colustrum”. A few hours later, a preventive mechanism of the infant’s mucosa will begin. Probiotic and yeast lie in this skin layer and play an important part in the preventive system during their first stage.

            This stage is critical as nutritional value provided to the infants depends mainly on the first few months afrer they are born since probiotic in the intestine will strengthen their internal system and help them build their body immunity.

            If any abnormality occurs, the infant’s epithelial tissue may lack sufficient amount of probiotic and in a case where food or toxin leaks into their blood, their tiny body will respond to such food as “foreign substance” and create antibody to obstruct such food which ultimately leads to “food allergy”. Consequently, giving probiotic to our newborn baby will ensure the settlement of microorganism that helps prevent the infant’s intestine as well as food allergy symptom commonly found in many newborns nowadays.

Other benefits of giving probiotic to your children

-          Prevent the occurrence of necrotizing enterocolitis (the necrosis of intestinal tissue), an abnormality in the alimentary system most commonly found in preterm infants.

-          Prevent fever and severe diarrhea – According to a study conducted in Isarael, only half of the infants who have been given probiotic may have fever and severe diarrhea.

-          Respond to increase immune system of infants with rotavirus infection and minimize the period of severe diarrhea relating to rotavirus.

Minimize the possibility that your infant will develop skin allergy that is commonly found in children and may cause other allergies including asthma.